0_Maqedoni.Portal SQ0_Web_Ballina – Sllajder SQEkonomi SQMakedonija.Slajder SQPolitikë SQ

Zakonjshek për MIA-n: Me hapjen e tregut hekurudhor do të tërhiqen ofrues të rinj të shërbimeve

Hapi kryesor është miratimi dhe zbatimi i mëvonshëm i ligjit të ri për hekurudhat, të përgatitur nga Ministria e Transportit dhe Lidhjeve. Risia kryesore është se infrastruktura publike hekurudhore mund të përdoret nga hekurudhat private, tha në intervistë për MIA-n, Matej Zakonjshek, drejtor i Sekretariatit të Komunitetit të Transportit të EJL-së. Ai thekson se hapja e tregut hekurudhor do të tërheqë ofrues të rinj të shërbimeve dhe shpreson se do të ofrojë rrugë që qytetarët të udhëtojnë më lirë dhe në mënyrë më miqësore me mjedisin dhe bizneset do të mund të operojnë me përfitime më të mëdha ekonomike dhe me kosto të reduktuara.

Butoni Kthehu në krye
Mbylle