0_Maqedoni.Portal SQKorrespondentë MaqedoniLajme nga komunat SQ

Zaev: 190 milionë denarë për sisteme për ujitje dhe kullim

– Një pjesë e investimeve kapitale në lidhje me ujësjellësin, ujitjen, furnizimin me ujë dhe kullim janë kompetencë e Ministrisë së Bujqësisë, Pylltarisë dhe Ekonomisë së Ujërave, Drejtorisë për Ekonomi të Ujërave dhe SHA “Ekonomia e Ujërave”. Në fund të vitit presim të bëjmë zgjidhje multifunksionale, në të cilën duke iu ndihmuar ndërmarrjeve publike komunale të cilat i kanë borxh SHA Ekonomia e Ujërave 298 milionë denarë detyrime nga viti 2013 e këtej, Qeveria intervenon me 200 milionë denarë detyrime prej vitit 2013 e këtej, Qeveria do të intevenojë me 200 milionë denarë, ndërsa 98 milionë denarë SHA Ekonomia e Ujërave do t’i fshijë nga detyrimet dhe për to do të paguajë 10 për qind tatim shtetit si kërkesa të vjetërsuara, kërkesa të fshira.

Butoni Kthehu në krye
Mbylle