0_Maqedoni.Portal SQPartitë politike SQPolitikë SQ

VMRO-DPMNE: Borxhi publik sivjet do të jetë afër 64 për qind

Rreth 8 miliardë euro ose afër 64% do të arrijë borxhi publik këtë vit, në pajtim me parashikimet e Ministrisë së Financave në Strategjinë për menaxhim të borxhit publik 2022-2026. Kjo do të thotë se çdo familje me katër në vend, nga 2021 e tutje, do të detyrohet 16,000 euro. Qeveria tashmë ka filluar të mbledhë këto para përmes tarifave dhe taksave "të gjelbra" që do të futen këtë vit dhe vitin e ardhshëm për qytetarët dhe kompanitë.

Butoni Kthehu në krye
Mbylle