0_Web_Ballina – Sllajder SQBotë SQBotë.Portal SQ

Vendime me ndikim të gjerë nga NATO në samitin në Madrid

Në ditën e parë të samitit të tyre në Madrid, liderët e NATO-s morën vendime me ndikim të gjerë për rishikim themelor dhe forcimin e forcave të parandalimit, rritje të mbrojtjes dhe investime të përbashkëta buxhetore, ndihmë më të madhe afatgjatë për Ukrainën dhe ftuan Suedinë dhe Finlandën që t'i bashkohen Aleancës. Liderët e 30 vendeve anëtare kanë miratuar një Koncept të ri Strategjik për 10 vitet e ardhshme, i cili përcakton sfidat e sigurisë me të cilat përballet Aleanca.

Butoni Kthehu në krye
Mbylle