0_Maqedoni.Portal SQShoqëri SQ

Urim nga rektori i UT-së, Ameti për Ditën e alfabetit shqip

Me rastin e 113- vjetorit të Kongresit të Manastirit, në emër të Universitetit të Tetovës kam nderin t’Jua uroj këtë datë historike që paraqet njërën nga ngjarjet më të rëndësishme të popullit tonë, në të cilën u bë unifikimi i alfabetit të gjuhës shqipe. Falë tubimit të dijetarëve shqiptarë, më 22 Nëntor 1908, dhe vizionit të tyre, sot kemi një formë të unifikuar e të qartë të gjuhës sonë, gjuhës shqipe.

Butoni Kthehu në krye
Mbylle