0_Maqedoni.Portal SQ0_Web_Përzgjedhja e redaktorit SQMKD-AL SQPolitikë SQShoqëri SQ

UNHCR: Konventa për refugjatë – 70 vjet mbrojtje të jetës së njerëzve të detyruar për të ikur

Konventa për statusin e refugjatëve nga viti 1951 llogaritet si marrëveshje kyçe ndërkombëtare. Vlerësojnë se angazhimi I sërishëm ndaj frymës dhe parimeve fundamentale të Konventës sot është më e rëndësishme se kurrë më pare, theksojnë nga UNHCR – Agjencia e KB-së për refugjatë. Filipo Grandi, komisioner i lartë i KB-së për refugjatë me rastin e 70 vjetorit të dokumentit, thotë se Konventa vazhdon të mbrojë të drejtat e refugjatëve në të gjithë botën. Falë Konventës, miliona jetë janë shpëtuar, shtoi Grandi.

Butoni Kthehu në krye
Mbylle