0_Maqedoni.Portal SQPartitë politike SQPolitikë SQShoqëri SQTekste origjinale SQ

THP: Marrëveshja e Ohrit të rrumbullaksohet me ndryshim të modelit zgjedhor

Para nënshkrimit të Marrëveshjes së Ohrit, bashkësitë etnike në Republikën e Maqedonisë janë ndjerë të margjinalizuara dhe të degraduara si për shkak të mundësisë së kufizuar për të përdorur gjuhën amtare ashtu edhe për shkak të përfaqësimit joadekuat në administratën shtetërore dhe publike. Pas nënshkrimit të Marrëveshjes së Ohrit, këto dobësi filluan të tejkalohen, kështu që marrëveshja u shndërrua në një proces të demokracisë multietnike. 20 vjet pas nënshkrimit të Marrëveshjes së Ohrit, ne mendojmë se duhet të analizojmë se si ndihen bashkësitë më të vogla etnike?

Butoni Kthehu në krye
Mbylle