0_Maqedoni.Portal SQBiznes SQEkonomi SQShoqëri SQ

Takim Aranitasi – Angelovska-Bezhoska: Transparenca dhe puna e suksesshme e Bankës Popullore parakushte për ambient të volitshëm ekonomik

Stabiliteti i çmimeve dhe financiar janë parakusht për zhvillimin ekonomik dhe sigurojnë hapësirë që duhet të shfrytëzohet nga bartësit tjerë të politikave për realizimin e reformave strukturore që do të kontribuojnë për rritje stabile dhe afatgjate ekonomike. Me këtë rast, puna e suksesshme e Bankës Popullore është kyçe për ekonominë e vendit. Kjo u dëshmua veçanërisht nga respektimi i krizës me koronavirusin e këndej, kur u konfirmua se kapaciteti që e ka ndërtuar Banka Popullore i mundësoi të veprojë në mënyrë efikase dhe në kohë në kuadër të mandatit të tij, për ta mbështetur ekonominë në përballjen me efektet nga kriza. Banka evropiane për rindërtim dhe zhvillim (BERZH) përmes projekteve të veta në mënyrë shtesë mundëson mbështetje për krijimin e kushteve më të volitshme për rimëkëmbjen ekonomike.

Butoni Kthehu në krye
Mbylle