0_Maqedoni.Portal SQBiznes SQBiznes.portal SQEkonomi SQ

Takim Angelovska Bezhoska-Bas: Tejkalim më i shpejtë i krizës përmes investimit në digjitalizim dhe kapitalin njerëzor

Simulimi i produktivitetit dhe përforcimi i rezistencës së ekonomisë, janë përgjigjja për tejkalim më të shpejtë  të pasojave  të cilat pandemia  ia shkaktoi ekonomisë. Produktivitet më i lartë mund të arrihet përmes investimeve në kapitalin njerëzor, inovacionet dhe progresin teknologjik, që sërish, do të kontribuojë për rritje ekonomike  të përshpejtuar dhe të qëndrueshme. Kjo ishte potencuar  në takimin ndërmjet guvernatores të Bankës Popullore, Anita Angelovska-Bezhoska dhe këshilltarit për çështje politike në Ambasadën e Shteteve të Bashkuara të Amerikës në vend, Xherek Bas.

Kontrolloni gjithashtu

Mbylle
Butoni Kthehu në krye
Mbylle