0_Maqedoni.Portal SQ0_Web_Aktuale SQPolitikë SQShoqëri SQ

Sulmet seksiste mjet për të ngritur barrierë mes grave dhe politikës

Sulmet seksiste dhe pabarazia sistemore gjinore janë mjet për ngritjen e barrierës mes gruas dhe politikës. Kjo pengesë, edhe pse në shikim të parë e vogël, mund të shkaktojë tërheqjen e grave nga hapësira politike në të cilën sulmet seksiste në të shumtën e rasteve gjejnë strehim. Kjo është kështu meqë në luftën për pushtet dhe fuqi, politikanët nuk zgjedhin mjete, kështu që sulmet mund të kalojnë më lehtë, e jorrallë edhe të justifikohen për shkak të atmosferës politike.

Butoni Kthehu në krye
Mbylle