0_Maqedoni.Portal SQIntervistë SQMakedonija.Slajder SQMIA Investigon SQMKD-AL SQShoqëri SQ

Stojanoviq për MIA-n: Lëshimi në përdorim i SH TEC Negotinë do t’i kushtojë vendit më pak se importi i energjisë elektrike

Lëshimi i SHA TEC Negotino në procesin e prodhimtarisë do t'i kushtojë shtetit më pak sesa importi i energjisë elektrike, vlerëson në intervistën për MPB-në, drejtori i përgjithshëm Nebojsha Stojanoviq. Vlerësimet janë se me çmimin aktual të mazutit prej 36 denarë/kg, çmimi i prodhimit të SHA TEC Negotino do të arrijë 150 - 175 euro/megavat-orë, varësisht nga ajo nëse do të punojë me një apo dy kaldaja. Qeveria e Republikës së Maqedonisë së Veriut dha pëlqimin që të lidhet marrëveshje për bashkëpunim afarist-teknik mes SHA EEM dhe SHA TEC Negotinë për furniuzim me mazut dhe prodhimin e energjisë elektrike në periudhën dhjetor 2021 - prill 2022, nëse për këtë paraqitet nevoja.

Kontrolloni gjithashtu

Mbylle
Butoni Kthehu në krye
Mbylle