0_Maqedoni.Portal SQ0_Web_Aktuale SQShoqëri SQ

Shoqëritë e sigurimeve paguan 1.9 milionë euro dëme nga breshëri dhe ngrica, 72 për qind të vlerës së të gjitha dëmeve bujqësore

Breshri dhe ngrica janë rreziqet më të theksuara në sigurimet bujqësore. Në gjashtë muajt e parë të këtij viti, mbi 70 për qind e vlerës së të gjitha dëmeve të paguara në bujqësi dhe blegtori janë për shkak të pasojave të këtyre fatkeqësive natyrore. Për shkak se fermerët e dinë se breshri dhe ngricat janë rreziqet më të mëdha, ata investojnë në sigurime më shumë kundër këtyre rreziqeve.  Për gjashtë muajt e parë, vlera e policave të blera që sigurojnë kulturat bujqësore nga breshëri dhe akulli arriti në 5 milionë euro ose 26 për qind më shumë se e njëjta periudhë e vitit të kaluar.

Butoni Kthehu në krye
Mbylle