0_Maqedoni.Portal SQ0_Web_Aktuale SQPolitikë SQShoqëri SQ

Shkolla rajonale për siguri 2022: Zgjerimi është edhe çështje sigurie edhe një mjet për të penguar ndikimin rus

Qeveria gjermane tani është edhe më e fokusuar në Ballkanin Perëndimor se kurrë më parë.  Ka emëruar një të dërguar special për Ballkanin Perëndimor. Ne do të vazhdojmë me procesin e Berlinit për të forcuar lidhjen në rajon. Por më e rëndësishmja është se tani politika e zgjerimit bëhet një politikë sigurie dhe duhet t'i jepet një shtysë e rëndësishme, veçanërisht për anëtarësimin e Maqedonisë së Veriut dhe Shqipërisë, për t'i dhënë liberalizimin e vizave për Kosovën, për të arritur përparim më të madh në marrëdhëniet me Serbinë si dhe stabilitetin në BeH-së  pikërisht 30 vjet pas fillimit të luftës.

Butoni Kthehu në krye
Mbylle