0_Maqedoni.Portal SQ0_Web_Aktuale SQSektori civil SQShoqëri SQ

Shënohet Dita ndërkombëtare e gjuhës amtare

Pothuajse gjysma e gjuhëve që fliten në botë janë në rrezik zhdukjeje, ndërsa në globalizim flitet për gjuhë të vogla që përballen me sfidën e ruajtjes. Rëndësia e edukimit dhe mbrojtjes së gjuhëve të vogla i kushtohet Ditës botërore të gjuhës amtare - 21 Shkurt, e caktuar nga UNESKO, Deklarata e së cilës mbi diversitetin kulturor thekson të drejtën e çdo personi për të shprehur dhe krijuar në një gjuhë që zgjedh, veçanërisht në gjuhën e tyre amtare.

Butoni Kthehu në krye
Mbylle