0_Maqedoni.Portal SQ0_Slajder SQAnalizë SQMakedonija.Slajder SQ

Rritje e paralajmëruar e pensioneve, ende nuk dihet modeli në mënyrë që të vlerësohet barra mbi fondin pensional

Për fillimin e muajit mars është dakorduar takim i ri i përfaqësuesve qeveritarë dhe shoqatave të pensionistëve për ndryshimin e metodologjisë për harmonizimin dhe rritjen e pensioneve me qëllim që të arrihet një model që do të mundësojë zgjidhje të qëndrueshme në periudhë afatgjate. Në takimin e parë në muajin shkurt u dakordua se nevojitet ndryshim me qëllim që pensionet të rriten, por nuk u saktësua se sa do të ishte rritja dhe si do të arrihej deri te ajo. Prandaj, tani nuk është e mundur të vlerësohet barra që rritja e pensioneve do ta bënte mbi fondin pensional. Autoritetet janë të bindura se ai është i qëndrueshëm dhe nuk do të zgjedhin model që për një ose dy vite do ta mbingarkonte, por ekspertët bëjnë thirrje për kujdes, në mënyrë që likuiditeti financiar i tij të mos përkeqësohet pas stabilizimit pas reformave të fundit.

Butoni Kthehu në krye
Mbylle