Uncategorized SQ

Rritet niveli i ujit në Liqenin e Dojranit

- Për një centimetër është rritur niveli i ujit në Liqenin e Dojranit, ndërsa  nivelet e dy liqeneve tjera natyrore në vend janë të njëjta sikur dje, tregojnë rezultatet e matjeve të fundit të bëra nga Drejtoria për Punë Hidrometeorologjike (DPHM).

Shkup, 19 korrik 2021 (MIA) – Për një centimetër është rritur niveli i ujit në Liqenin e Dojranit, ndërsa  nivelet e dy liqeneve tjera natyrore në vend janë të njëjta sikur dje, tregojnë rezultatet e matjeve të fundit të bëra nga Drejtoria për Punë Hidrometeorologjike (DPHM).

Me atë, niveli i ujit në Liqenin e Dojranit është për 2,63 metra më i lartë nga mesatarja për korrikun, ndërsa nivelet e Liqenit të Ohrit dhe të Prespës janë më të ulëta  nga mesataret dhe atë për 11 centimetra  në Liqenin e Ohrit dhe për 1,72 metra në liqenin e Prespës.

Nivelet e ujërave, sërish, te një pjesë e lumenjve janë më të larta nga mesatarja shumëvjeçare për këtë muaj, ndërsa te një pjesë më të ulëta dhe kryesisht janë të njëjta ose kanë rritje të vogël ose zvogëlim në krahasim me ditën e djeshme. sa/

Butoni Kthehu në krye
Mbylle