0_Maqedoni.Portal SQ0_Web_Aktuale SQMakedonija.Slajder SQShoqëri SQ

Regjistrohen 1.964 raste të reja me KOVID-19, shtatë të vdekur

Në 24 orët e fundit janë bërë 7.724 testime ndërsa janë regjistruar 1.964 raste të reja të KOVID-19. Kanë vdekur shtatë pacientë, të gjithë në kushte spitali. Për shkak të problemeve teknike në sistemin Termini Im gjatë ditës së sotme nuk janë evidentuar persona të shëruar. Personat e shëruar të ditës së sotme do të jenë në informacionin e nesërm.

Shkup, 11 janar 2022 (MIA) – Në 24 orët e fundit janë bërë 7.724 testime ndërsa janë regjistruar 1.964 raste të reja të KOVID-19. Kanë vdekur shtatë pacientë, të gjithë në kushte spitali. Për shkak të problemeve teknike në sistemin Termini Im gjatë ditës së sotme nuk janë evidentuar persona të shëruar. Personat e shëruar të ditës së sotme do të jenë në informacionin e nesërm.

Siç informoi Ministria e Shëndetësisë nga 1.964 raste të reja më së shumti ka në Shkup – 1070, Manastir – 226, Prilep – 122, Kumanovë – 52, Ohër – 51, Valandovë – 44, Radovish – 35, Veles – 32, Gjevgjeli – 31, Kavadar – 29, Tetovë dhe Koçan – 22, Gostivar dhe Krushevë nga – 21, Strugë dhe Strumicë nga – 20, Kërçovë dhe Kriva Pallankë nga – 17, Resnjë dhe Bogdanc nga – 13, Shtip, Negotinë dhe Dellçevë nga – 12, Sveti Nikole – 10, Kratovë – 9, Demir Hisar – 8, Berovë, Probishtip, Makedonski Brod dhe Pehçevë nga – 4, Dibër, Vinicë dhe Makedonska Kamenica nga – 2, Demir Kapi – 1.

Gjatë 24 orëve të kaluara janë regjistruar 7 persona të vdekur: 2 persona të vdekur nga Shkupi (82 dhe 87 vjeç), dy persona të vdekur nga Prilepi (74 dhe 86 vjeç) dhe nga një person i vdekur nga Resnja (67), Struga (71) dhe Kriva Pallanka (39). Personat e paraqitur kanë vdekur në kushte spitalore.
Në pajtim me Regjistrin e personave të vdekur me diagnozë KOVID-19 nga Termini im, janë paraqitur 6 persona, 2 të vdekur nga Gjevgjelia (66 dhe 78) dhe nga një person i vdekur nga Shkupi (71), Manastri (78), Dellçeva (70) dhe Kavadari (76), të vdekur në periudhën nga 30.12.2021 – 08.01.2022. Të vdekurit janë të moshës prej 66 vjeç deri 78 vjeç. Nga personat e paraqitur 3 kanë vdekur në kushte spitali dhe 3 në kushte shtëpie.
Deri më tani në vend janë bërë gjithsej 1.672.767 testime për Kovid-19. Numri i përgjithshëm i personave të diagnostikuar me KOVID në vendin tonë nga fillimi i epidemisë është 236.241, numri i pacientëve të shëruar është 215.853, i të vdekurve është 8.055, ndërsa numri i rasteve aktive është 12.333.
Sipas analizave epidemiologjike për momentin, shpërndarja nëpër qytete është si vijon:
Shkup 105740, Aktivë 7278
Kumanovë 13440, Aktivë 311
Tetovë 11557, Aktivë 135
Prilep 11414, Aktivë 655
Manastir 10343, Aktivë 1101
Gostivar 8210, Aktivë 128
Kavadar 7757, Aktivë 345
Veles 7685, Aktivë 191
Ohër 7179, Aktivë 443
Shtip 6937, Aktivë 188
Strumicë 6483, Aktivë 212
Kërçovë 4435, Aktivë 115
Koçan 4211, Aktivë 107
Strugë 4025, Aktivë 92
Gjevgjeli 3133, Aktivë 196
Negotinë 2723, Aktivë 80
Sveti Nikollë 2189, Aktivë 36
Kriva Pallankë 2022, Aktivë 65
Resnjë 1985, Aktivë 108
Radovish 1899, Aktivë 94
Dellçevë 1521, Aktivë 55
Berovë 1499, Aktivë 19
Dibër 1469, Aktivë 11
Vinicë 1200, Aktivë 21
Probishtip 1177, Aktivë 35
Vallandovë 1130, Aktivë 93
Kratovë 806, Aktivë 17
Bogdanc 725, Aktivë 42
Demir Hisar 673, Aktivë 32
Krushevë 674, Aktivë 70
Makedonski Brod 568, Aktivë 25
Demir Kapi 441, Aktivë 8
Makedonska Kamenicë 435, Aktivë 7
Pehçevë 370, Aktivë 11
Dojran 186, Aktivë 7. shk/

Butoni Kthehu në krye
Mbylle