0_Maqedoni.Portal SQ0_Web_Aktuale SQBiznes SQEkonomi SQMakedonija.Slajder SQ

Raporti i Bankës Botërore: Me diversifikim tregtar dhe transparencë deri tek vende më të mira të punës, rritje më të madhe ekonomike në Maqedoninë e Veriut

Mungesa e diversifikimit tregtar dhe përqendrimi i eksporteve e kufizojnë rolin e tregtisë në ekonominë e Maqedonisë së Veriut, me shkallë të rritjes vazhdimisht nën ato të BE-së dhe vendeve të tjera të Ballkanit Perëndimor. Nëse dëshiron të krijojë vende pune cilësore, të zvogëlojë varfërinë dhe të përmirësojë standardet e jetesës së njerëzve, ekonomia e vendit duhet të vendosë më shumë theks në diversifikimin tregtar dhe hapjen e tregut, nënvizon ndër të tjera Raporti i ri i Bankës Botërore, Strategjia për politika tregtare 2.0 për Maqedoninë e Veriut që u prezantua sot në Shkup.

Butoni Kthehu në krye
Mbylle