0_Maqedoni.Portal SQMKD-AL SQShoqëri SQ

Qytetarët nga sigurimi i jetës për gjashtë muaj arkëtuan 4.6 milionë euro

Qytetarët nga sigurimi i jetës arkëtuan 4.6 milionë euro në gjashtë muaj. Në të njëjtën kohë, qytetarët dhe kompanitë (për punonjësit e tyre) investuan 14.8 milion euro në policat e sigurimit të jetës, ose 9.6 për qind më shumë se e njëjta periudhë në vitin 2020. Pesë kompani sigurimesh paguan 281.3 milionë denarë (4.57 milionë euro) për sigurimin e jetës për siguruesit e tyre në gjashtë muajt e parë të këtij viti. Krahasuar me të njëjtën periudhë të vitit të kaluar, shumat e paguara (dëmet bruto të paguara DBP), për sigurimin e jetës të arkëtuar nga policëmbajtësit, u rritën me 42 për qind ose 1.36 milionë euro, tregojnë të dhënat zyrtare nga Agjencia e Mbikëqyrjes së Sigurimeve (AMS).

Butoni Kthehu në krye
Mbylle