Evropë SQEvropë.Portal SQ

Politika monetare e BQE-së dhe shkalla e interesit mbesin pa ndryshime

Banka Qendrore Evropiane (BQE) vendosi sot të mbajë shkallët e interesit dhe programin pandemik për stimulim të nivelit të pandryshuar dhe përskaj presioneve vijuese të inflacionit. Vendimi për këtë nëse dhe kur do të ndaloj programi për blerjen e obligacioneve në vlerë prej 1,85 bilion euro (2,14 bilion dollarë), që ndikon në 19 vende nga Bashkimi Evropian që e shfrytëzojnë valutën e njëjtë, euron, do të vendoset në rend të ditës të BQE-së në seancën e saj të dhjetorit.

Kontrolloni gjithashtu

Mbylle
Butoni Kthehu në krye
Mbylle