0_Maqedoni.Portal SQKultura.Slajder SQKulturë SQKulturë.Portal SQMakedonija.Slajder SQMKD-AL SQTekste origjinale SQ

Pjetër Bogdani, figura që lidhi dy epoka të lavdishme të historisë sonë kombëtare

Ideja për të organizuar manifestimin kulturor-shkencor “DITËT E BOGDANIT” sot dhe nesër në Shkup dhe në Prishtinë, ndërlidhet me dy arsye themelore: Arsyeja e parë ka të bëjë me thellimin e bashkëpunimit dhe bahkëveprimit tonë, duke i bërë dy kryeqendrat tona - Shkupin dhe Prishtinën edhe më afër njëra tjetrës në pikëpamje të afiniteteve të përbashkëta kulturore e shkencore dhe arsyeja e dytë, që është edhe kryesorja, ka të bëjë me vet figurën e Pjetër Bogdanit, gjegjësisht  me evokimin e 6 dhjetorit të vitit 1690, ditën kur ai i mbylli sytë përgjithmonë në Prishtinë.

Kontrolloni gjithashtu

Mbylle
Butoni Kthehu në krye
Mbylle