0_Maqedoni.Portal SQ0_Web_Aktuale SQPolitikë SQShoqëri SQ

Pendarovski: Konfirmuam madje 63 plane për aksion klimatik

Maqedonia e Veriut është një prej shteteve të para e cila miratoi Strategji kombëtare për zhvillim energjetik deri në vitin 2040. Edhe krahas pandemisë së Kovid-19, sivjet miratuam kontribut të reviduar kombëtar për uljen e gaseve të qelqta. Konfirmuam madje 63 plane për aksion klimatik që direkt janë të lidhura me 15 qëllime për zhvillim të qëndrueshëm. Këtë sot e theksoi presidenti i shtetit Stevo Pendarovski, i cili e hapi Samitin rinor për ndryshime klimatike. UNICEF-i së bashku me Ambasadat e Italisë, të Suedisë dhe të Mbretërisë së Bashkuar e mbështet “Samitin rinor klimatik” në Shkup.

Butoni Kthehu në krye
Mbylle