0_Maqedoni.Portal SQ0_Web_Aktuale SQMakedonija.Slajder SQShoqëri SQ

Para festës së Kurban Bajramit, përforcohen, kontrolle të përforcuara inspektuese në tregjet e kafshëve

Para festës së Kurban Bajramit, drejtori i Agjencisë për ushqim dhe veterinari Nikollçe Babovski zhvilloi takim pune me përfaqësuesit e Bashkësisë fetare islame, Ministrisë së Punëve të Brendshme dhe inspektorëve komunalë dhe të mjedisit jetësor, në mënyrë që të koordinohen aktivitetet e secilit institucion, për kontrollin e sigurisë ushqimore dhe kujdesit shëndetësor dhe mirëqenien e kafshëve.

Shkup, 17 korrik 2021 (MIA) – Para festës së Kurban Bajramit, drejtori i Agjencisë për ushqim dhe veterinari Nikollçe Babovski zhvilloi takim pune me përfaqësuesit e Bashkësisë fetare islame, Ministrisë së Punëve të Brendshme dhe inspektorëve komunalë dhe të mjedisit jetësor, në mënyrë që të koordinohen aktivitetet e secilit institucion, për kontrollin e sigurisë ushqimore dhe kujdesit shëndetësor dhe mirëqenien e kafshëve.

Shërbimet e inspektimit, siç theksohet në kumtesën e sotme nga AUV, kryejnë kontrolle të jashtëzakonshme të intensifikuara në tregjet e bagëtive dhe vendet jashtë tyre, dhe për të cilat ata janë të vetëdijshëm se ka tregti të paligjshme të bagëtive dhe therje të paligjshme.

Në kumtesën e AUV-së theksohet se lëvizja e kafshëve duhet të kryhet ekskluzivisht duke pasur një vërtetim të gjendjes shëndetësore të secilit individ, dhe therja e kafshëve të kryhet në thertore të aprovuara nga Agjencia, përveç kafshëve që theren për nevoja të tyre, për të cilën duhet të njoftohet një veteriner zyrtar ose një shoqatë e autorizuar veterinare, e cila duhet të çregjistrojë njësinë e therur nga Sistemi i informacionit veterinar të Agjencisë për ushqim dhe veterinari.

Babovski apelon që qytetarët të jenë të kujdesshëm gjatë furnizimit të mishit I cili duhet të blihet nga mishtoret e aprovuara, të cilët I kanë zbatuar standardet për siguri të ushqimit. fb/

Butoni Kthehu në krye
Mbylle