0_Maqedoni.Portal SQ0_Web_Ballina – Sllajder SQShoqëri SQSvet.Slajder SQ

Panel: “Korridoret e Gjelbra” në Ballkanin Perëndimor të lidhen me ato në BE

Koncepti "korridoret e gjelbra" të promovuara në Ballkanin Perëndimor si një përgjigje e përkohshme dhe e shpejtë ndaj gjendjes së jashtëzakonshme të shkaktuar nga KOVID, është bërë shembull i një sistemi më efikas dhe ekonomik për aktivitetet kufitare midis vendeve. Kjo nismë, e krijuar për të parandaluar mungesën e mallrave bazë dhe pajisjeve mjekësore, është dëshmuar të jetë një nga shembujt më të suksesshëm të bashkëpunimit rajonal. Arritja e saj kryesore në ruajtjen e flukseve tregtare në rajon, jo vetëm që kishte përfitime të konsiderueshme ekonomike, por gjithashtu u tregua si një masë e paçmueshme në drejtim të zgjidhjes së nevojave urgjente të popullsisë gjatë pandemisë", tha Ministri i Transportit dhe Lidhjeve Blagoj Boçvarski.

Butoni Kthehu në krye
Mbylle