0_Maqedoni.Portal SQ0_Slajder SQMakedonija.Slajder SQTemë SQ

Një vit pas zjarreve të vitit të kaluar, kompetentët pohojnë se kanë marrë mësimin, ndërsa zjarri është “nën kontroll”

Në të gjitha kulturat dhe te të gjithë popujt ekziston kulti ndaj pyllit, i cili ka zgjuar mahnitje dhe ka nxitur mendimin se pylli ka fuqinë dhe forcën pasqaruar. Vitin e kaluar më 2 gusht shpërthyen disa zjarre që, sipas besimit popullor, tashmë “e kemi sfiduar fuqinë e pyllit”. Zjarret e vitit të kaluar më së shumti e përfshinë Rajonin e Maleshevisë ku, krahas pyjeve, banorët nga lindja e skajshme e shtetit u prekën në të mirat personale materiale, u dogjën shtëpi, bagëti e madhe dhe e vogël, familje të bletëve. Sivjet sërish zjarre pyjore, sërish rrezik nga përhapja e zjarreve drejt shtëpive, angazhim i sërishëm i resurseve plotësuese njerëzore, fluturim dhe shuarje me helikopterë dhe aeroplanë, shpenzime, por kompetentët pohojnë – kanë marrë mësimin, ndërsa “zjarri është nën kontroll”.

Butoni Kthehu në krye
Mbylle