E përzgjedhur SQ

Një e treta e sipërfaqes së tokës degradohet nga erozioni dhe varfërimi i lëndëve ushqyese

Në brezin e misrit të Amerikës këtë vit, toka po mbytej. Pellgu i lumit Jangce në Kinë është tharë. Fermerët në të dy vendet po luftojnë një betejë pothuajse të humbur për të shpëtuar tokën që prodhon ushqimin që hamë. Nga Shtetet e Bashkuara dhe Kina deri në Kenia, përpjekjet njerëzore për të ruajtur tokën po rezultojnë të pamjaftueshme pasi kushtet gjithnjë e më ekstreme të motit dëmtojnë sistemin e jetesës dhe shterojnë aftësinë e tij për të prodhuar ushqim, shkruan “Rojtjers” pas intervistave me dhjetëra fermerë, shkencëtarë dhe specialistë të tjerë për tokën.

Kontrolloni gjithashtu

Mbylle
Butoni Kthehu në krye
Mbylle