0_Maqedoni.Portal SQ0_Web_Ballina – Sllajder SQMakedonija.Slajder SQPolitikë SQ

Nevojitet dinamikë e dukshme e Këshillit të prokurorëve publikë dhe Prokurorisë publike, thotë ministri i Drejtësisë

Këshilli gjyqësor para Këshillit të prokurorëve publikë, përkatësisht Prokurorisë publike në pjesën e shkarkimit dhe konstatimi I përgjegjësisë së gjykatësve.Për dallim nga Prokuroria publike dhe Këshilli i prokurorëve publikë I cili në dy vitet e fundit pothuajse nuk kanë shkarkuar asnjë prokuror publik, (përjashtim prokurorja special publike Katica Janeva) Këshilli gjyqësor vetëm këtë vit ka sjellë vendime për shkarkimin e shtatë gjykatësve nga instance të ndryshme gjyqësore në shtet. Ministri I Drejtësisë, Bojan Mariçiq, duke u përgjigjur në pyetje të MIA-s, sa realisht mund të presim reforma në sistemin e jurisprudencës nëse tashmë nuk lëvizë asgjë në pjesën e prokurorëve publik, deklaroi se dakordohet se nevojitet Prokurorisë publike në raport me Metodologjinë për vlerësim dhe epilog në procedurat ku do të kishte përgjegjësi të prokurorëve publik.

Butoni Kthehu në krye
Mbylle