0_Infopako.Portal SQInfopako SQNë ditën e sotme SQ

Në ditën e sotme

916. – Në Ohër vdiq Shën Klimenti i Ohrit, shkrimtar dhe pedagog, nxënës i shën Cirilit dhe metodit, themelues i Shkollës letrare të Ohrit, peshkopi i parë slloven në Maqedoni, patron i qytetit të Ohrit dhe Kishës ortodokse të Maqedonisë. U lind rreth viteve 830 – 840.

Butoni Kthehu në krye
Mbylle