Në ditën e sotme SQ

Në ditën e sotme

1479. - Vritet Arkitekt Sinani, mjeshtër i madh i arkitekturës otomane. Europianët Sinanin e thërrisin Mikelanxheloja i orientit. Projektet e kryera nën mbikqyrjen e tij ndahen në tre drejtime: ndërtimet teologjike, urbane dhe ushtarake. Si veprat më të njohura të Arkitekt Sinanit veçohen xhamitë, medresetë, spitalet, mauzoleumet, ujësjellësat, urat, hanet dhe hamamet.

Butoni Kthehu në krye
Mbylle