Në ditën e sotme SQ

Në ditën e sotme

394. - Ra në fushën e Betejës Eugjen Flavi, perandor i Perandorisë Romake me origjinë ilire. 1522. - Huan Sebastian Del Kano kreu lundrimin e parë përreth botës. Ai u nis nga Sevilja e Spanjës në vitin 1519 me pesë anije dhe 270 persona nën komandën e Ferdinand Magelanit. Del Kano u kthye në Spanjë me një anije dhe një ekuipazh prej njëzet vetësh. Pas vdekjes së Magelanit ekuipazhi u vu nën komandën e tij.

Kontrolloni gjithashtu

Mbylle
Butoni Kthehu në krye
Mbylle