Në ditën e sotme SQ

Në ditën e sotme

1568. - Lindi Tommaso Campanella, filozof italian, dominikan. Në veprën "Shteti i diellit", të shkruar sipas shembullit të Platonit dhe të Tomas Mor e paraqiti kuptimin e tij për rregullimin shoqëror ideal si një ndër llo të republikës socialiste. Vdiq në Paris, në vitin 1639.

Kontrolloni gjithashtu

Mbylle
Butoni Kthehu në krye
Mbylle