Në ditën e sotme SQ

Në ditën e sotme

1329. - Vdiq nga lebroza Robert Bruce, mbret i Skocisë nga viti 1306. Vendin e tij e zuri David II. 1451. - Midis Alfonsit të Napolit dhe kontit shqiptar Gjergj Arianitit u nënshkrua Traktati për bashkëpunimin në luftën kundër turqve. Në emër të Gjergj Arianitit dokumentin e firmosi ambasadori i tij Filip Pantella. Traktati i vitit 1451 është një nga marrëveshjet e rralla dypalëshe që ka ardhur deri në ditët tona me një rëndësi të madhe historike dhe shtetformuese.

Butoni Kthehu në krye
Mbylle