0_Maqedoni.Portal SQ0_Web_Ballina – Sllajder SQ0_Web_Përzgjedhja e redaktorit SQMKD-AL SQPolitikë SQSektori civil SQShoqëri SQ

Ndryshimet në Kodin penal do të vendosin dimensione gjinore në definimin e veprave penale

Intervenimi në Kodin penal për shkak të përdorimit të fjalorit të ndjeshëm gjinor, kundrejt atij neutral gjinor, i cili përdoret aktualisht, vendosja e perspektives gjinore, garantimi se dimensione gjinore janë marrë parasysh në definimin e veprave penale dhe procedurave për zbatimin e këtij Ligji, ndryshime lidhur me sulmin gjinor dhe përdhunimin, ndryshim me qëllim të definimit të dhunës psikike, inkriminimin e “përndjekjes” dhe “shqetësimit gjinor” si vepra të reja penale me dispozita përmes të cilave do të parashikohen edhe sanksione për autorët, ndërsa njëkohësisht do të sigurohet mbrojtje për viktimat, është paraparë në Propozim ligjin e parashtruar për ndryshim dhe plotësim të Kodit penal.

Butoni Kthehu në krye
Mbylle