E përzgjedhur SQ

Ndërsa vendet debatojnë se kush duhet të paguajë për krizën klimatike, komunitetin në ishullin Lagos e ka gllabëruar deti

Duke qëndruar në rërë pranë një ndërtese që ngrihet buzë detit të trazuar, Sherif Elegushi tregon larg në Oqeanin Atlantik ku dikur ishte shtëpia e stërgjyshëve të tij. “Ishte një vend ku kishim një rrugë të asfaltuar. Aty kishim edhe shtylla elektrike dhe një qendër shëndetësore. I shihni kufomat? deklaroi për CNN, Elegushi, udhëheqës i komunitetit Okun Alfa në ishullin nigerian të Lagos, rreth 1,500 metra nga ajo që dikur ishte plazhi Alfa, një destinacion popullor turistik.

Butoni Kthehu në krye
Mbylle