0_Maqedoni.Portal SQ0_Web_Aktuale SQEkonomi SQMakedonija.Slajder SQ

MPPS: Pensionistët për pensionin e korrikut do të marrin pensione me rritje për 1,2 për qind

Pensionistët me pension e korrikut do të marrin pensione më të larta në bazë të rregullimit të pensionit me rritjen e shpenzimeve së jetesës, e cila në gjysmën e parë të vitit 2021 (periudha: janar-qershor 2021), në krahasim me gjysmën e dytë të vitit 2020 (periudha: korrik-dhjetor) arrin 1.2 përqind.

Shkup, 17 korrik 2021 (MIA) – Pensionistët me pension e korrikut do të marrin pensione më të larta në bazë të rregullimit të pensionit me rritjen e shpenzimeve së jetesës, e cila në gjysmën e parë të vitit 2021 (periudha: janar-qershor 2021), në krahasim me gjysmën e dytë të vitit 2020 (periudha: korrik-dhjetor) arrin 1.2 përqind.

Siç informojnë nga Ministria e Punës dhe Politikës Sociale, rritja e pensionit në vlerë nominale është 188 denarë në nivelin e pensionit mesatar dhe 125 denarë në nivelin e pensionit më të ulët.

“Harmonizimi i rregullt ligjor i pensionit kryhet dy herë në vit nga 1 janari dhe 1 korriku i çdo viti sipas përqindjes së rritjes së indeksit të kostos së jetesës, i cili siguron ruajtjen e vlerës ekonomike dhe fuqisë blerëse të pensionit.

Duke filluar nga viti 2019, përveç rregullimit të rregullt, parashikohet rregullim shtesë në rast se produkti i brendshëm bruto në vitin e kaluar ka një rritje reale prej më shumë se 4 përqind”, theksohet në kumtesën e Ministrisë.

Përveç këtyre dy mënyrave të harmonizimit nga viti 2020 bazuar në një vendim të Qeverisë së Republikës së Maqedonisë Veriore, siç tregohet nga MPPS, një rregullim tjetër shtesë mund të bëhet në rast se ka një rritje të pagës minimale në vitin aktual për më shumë se 15 përqind dhe një rritje në pagën mesatare në vitin e kaluar me më shumë se 5 përqind. fb/

Butoni Kthehu në krye
Mbylle