0_Maqedoni.Portal SQSektori civil SQShoqëri SQ

MPPS: Nesër fillon pagesa në faza e pensioneve të shkurtit

Nga nesër fillon pagesa me faza e pensioneve të janarit. Pensionet do të paguhen paraprakisht dhe në faza për t’u siguruar një mbrojtje më të madhe  pensionistëve në kushte rreziku nga koronavirusi KOVID-19. Pensionet e janarit do të rriten për 2,9 për qind, sipas rregullimit ligjor që bëhet dy herë në vit në janar dhe korrik. Harmonizimi është bërë sipas përqindjes së rritjes së indeksit të kostos së jetesës në gjashtëmujorin paraardhës në raport me gjashtëmujorin e ardhshëm  të publikuar nga Enti Shtetëror i Statistikave.

Butoni Kthehu në krye
Mbylle