0_Maqedoni.Portal SQMKD-AL SQShoqëri SQ

MMJPH: UNESKO ka njohur pyjet e ahut të Përroit të Thellë si pasuri botërore transnacionale

Vendi ynë fitoi një zonë të re të njohur nga UNESKO si një pasuri botërore natyrore, pyjet e ahut të Përroit të Thellë si pjesë e Parkut Kombëtarë Mavrova.  Gjegjësisht, lokaliteti Përroi i Thellë i masivit malor të Korabit me pyje të ahut të paprekura që karakterizohen me procese natyrore që janë thuajse të paprekura nga njeriu në 100 vitet e fundit njihet si pasuri botërore natyrore e UNESKO-s së pyjeve të ahut antik dhe të lashtë të Karpateve dhe rajoneve të tjera në Evropë.

Butoni Kthehu në krye
Mbylle