0_Maqedoni.Portal SQBiznes SQBiznes.portal SQEkonomi SQShoqëri SQ

Mitreska: Politika monetare është një nga shtyllat e rimëkëmbjes së ekonomisë

Masat dhe politikat të zbatuara nga ana e Bankës Popullore, si dhe bankat qendrore në përgjithësi, i kanë dhënë rezultatet e dëshiruara në lehtësimin e efekteve nga kriza me korovavirusin. Edhe krahas pandemisë, aktiviteti kreditor në vend edhe më tej rritet, ndërsa qasja e papenguar deri tek kapitali i tregjeve ndërkombëtare mundësoi përforcim të rezervave devizore dhe financim të masave antikrizë, vlerësoin zëvendësguvernatorja e Bankës Popullore, Ana Mitreska.

Butoni Kthehu në krye
Mbylle