0_Web_Aktuale SQBiznes SQBiznes.portal SQBiznis.Slajder SQ

Ministria e Financave: Euroobligacioni prej 500 milionë euro u pagua plotësisht

Ministria e Financave informoi se Republika e Maqedonisë së Veriut sot plotësisht e pagoi Euroobligacionin e emetuar në vitin 2014 dhe me këtë e ka shlyer borxhin prej 500 milionë eurove, me ç’rast borxhi (shtetëror dhe publik) u zvogëlua për 4.358 p.p., ku Ministria e Financave edhe një herë tregoi angazhimin e fuqishëm në drejtim të stabilizimit të borxhit dhe pozicionimin e tij në korniza të Kriterit të Mastrihtit, gjegjësisht në nivel nën 60 për qind.

Butoni Kthehu në krye
Mbylle