Paralajmërime SQ

MIA Paralajmërime – MKD (PLT)

6 prill 2022

6 prill 2022

Shkup – Konferencë për shtyp e zëdhënëseve të Qeverisë Dushko Arsovski dhe Muamet Hoxha (12:30/ https://youtu.be/M98NdZvQh6Q).

Bruksel – Ministri i Punëve të Jashtme Bujar Osmani në takim të Këshillit Verior-Atlantik të NATO-s në nivel të ministrave për Punë të Jashtme në selinë e NATO-s në Bruksel.

Shkup – Seancë e Komisionit parlamentar për Çështje Evropiane (salla “Boris Trajkovski”/15:00)

Kërçovë – Kryeministri Dimitar Kovaçevski, ministri i Ekonomisë Kreshnik Bekteshi dhe drejtori i SHA “ESM” Vasko Kovaçevski do të shënojnë përfundimin e ndërtimit të termocentralit fotovoltaik “Osllomej 1-10MW” me periudhë testimi të pajisjeve plotësisht të instaluara. (Miniera e vjetër në REK Osllomej/10:30)

Shkup – Ministri i Punëve të Brendshme Oliver Spasovski do të mbajë fjalim në tryezën e rrumbullakët “Siguria e këmbësorëve në komunikacion” të organizuar nga Fakulteti i Sigurisë-Shkup dhe Këshilli republikan për siguri në komunikacionin rrugor. (amfiteatri i Fakultetit të Sigurisë/11:00)

Shkup – Ministri i Arsimit dhe Shkencës Jeton Shaqiri do të prezantojë shërbimin e ri digjital – “Regjistrimi elektronik i nxënësve të shkollave të mesme” në kuadër të projektit “Digjitalizimi i shërbimeve në sektorin e arsimit”. (hotel “Hilton”/11: 30 dhe onlajn https://us02web.zoom.us/j/86155212943?pwd=YmFWaElTamlmdVFXaTdFai8wSnpaUT09)

Shkup – Ambasadorja e SHBA-së Kejt Meri Bërnz do të mbajë fjalim me rastin e nënshkrimit të memorandumit të bashkëpunimit ndërmjet Projektit të USAID-it për ndërtimin e kapaciteteve burimore dhe grupit të dytë prej 24 komunave të reja partnere. (hotel “Holidej In/11:00)

Shkup – Qendra për ekonomi austriake në Vjenë dhe Fakulteti i Juridikut “Justiniani i Parë” do të mbajnë debat publik me temë “Inovacioni në kohë të turbullta” në kuadër të iniciativës ndërkombëtare “Free Market Road Show”. (Fakulteti i Juridikut “Justiniani i Parë”, salla e mbledhjeve/10:30; Deklarata për shtyp/10:15-10:30)

Shkup – Punëtori nacionale për zbatimin e Konventës së OKB-së kundër korrupsionit (UNKAK) organizuar nga Qendra Maqedonase për Bashkëpunim Ndërkombëtar (QMBN). (hotel “Holidej In”/10:00)

Shkup – Konferencë për shtyp e Konfederatës së Sindikatave të Lira të Maqedonisë. (Para zyrave të KSLM-së, rruga “50”, divizioni nr. 25/12:00)

Shkup – Onlajn diskutim me temë “(QA) Automation testin Essentials”, në organizim të “Woman in Tech Macedonia”. (https://us06web.zoom.us/webinar/register/WN_tERgkkNTTZi0U0gq1lbipQ?fbclid=IwAR0eMQxBjmQIY-krf9hkzinqv3VyL4-CVGL8Wun3XMxavjW/)

______________________________________________________________________

***MIA njofton për vendin dhe kohën e ngjarjeve dhe nuk ndërmerr për obligim të rinjoftojë nëse ka ndryshime në afatet e paralajmëruara kohore***

Butoni Kthehu në krye
Mbylle