Paralajmërime SQ

MIA Paralajmërime – MKD

13 gusht 2021

13 gusht 2021

Shkup – Ministria e Sistemit Politik dhe Marrëdhënieve në mes Bashkësive organizon konferencën “Pas Ohrit”, me rastin e 20-të vjetorit të nënshkrimit të Marrëveshjes së Ohrit. (Hotel “Aleksander Pallas” /09:30)

Shkup – Me rastin e shënimit të 20 vjetorit të Marrëveshjes së Ohrit, Ministria
për Sistem Politik dhe Marrëdhënie në mes Bashkësive organizon koncert
recital me Ramë Lahaj. (Filharmonia Nacionale – Shkup /17:00).

Shkup – Komisioni Shtetëror për Parandalimin e Korrupsionit do të mbajë konferencë për shtyp në lidhje me Zgjedhjet Lokale të vitit 2021. (tek hapësirat e KSHPK-së / 11:00)

Manastir – Tryezë e rrumbullakët me temën: “Barazi gjinore – të shëndetshëm sportsisht” në kuadër të projektit “Mbështetje për reformat zgjedhore në Republikën e Maqedonisë të Veriut”. (Hoteli “Premier”, rruga “Lavçanski pat” bb / 11:30)

Shkup – Konferencë për shtyp nga Aleanca për Shqiptarët (selia e Aleancës për Shqiptarët/12:00)

Shkup – “Maqedonia e Bashkuar” organizon debat me rastin e 20-të vjetorit të Marrëveshjes së Ohrit. (Hotel Turist/Best Western / 12:00)

Shkup – Kryetari i komunës së Karposhit, Stefan Bogoev do të informojë për aktivitetet ndërtimore për rindërtimin e trotuarit në Porta Vlae. (në Porta Vllae, pranë “Badu bar”/11: 30)

Shkup – Shfaqja e një trilogjie nga Aleksandar Dovzhenko në Festivalin e Filmit për memec dhe të filmave klasik, si dhe një ligjëratë nga Aresnij Kniazkov, studiues filmi nga Qendra Dovzhenko në Kiev, Ukrainë – “Historia e filmit ukrainas: Nga Dovzhenko deri në Qendrën Dovzhenko”. (Kinotekë 20:00)

Strumicë – Edicioni i gjashtëmbëdhjetë i Festivalit të filmit të shkurtër “Asterfest” nën moton “Motive të reja”. (Amfiteatër / 20: 00)

Dojran – Edicioni i njëmbëdhjetë i Festivalit “D”.

__________________________________________________________________________________________________________________

***MIA njofton për vendin dhe kohën e ngjarjeve dhe nuk ndërmerr për obligim të rinjoftojë nëse ka ndryshime në afatet e paralajmëruara kohore***

Butoni Kthehu në krye
Mbylle