Paralajmërime SQ

MIA Paralajmërime – MKD

22 shkurt 2022

22 shkurt 2022

Shkup – Kuvendi do ta vazhdoj seancën e 62-të. (Salla e Madhe/12:00)

Shkup – Vizitë pune të Delegacionit të grupit drejtues për zhvillim demokratik të Riksdagut suedez në Kuvend. (10:00)

– Diskutim në tryezë të rrumbullakët të dy grupeve me temë: Transparencë dhe Hapje (10:00)

– Tryeza e rrumbullakët 1: Mbikëqyrje e debateve dhe përfshirja e ekspertëve. (Salla e Komisionit Kushtetues)

– Tryeza e rrumbullakët 2: Marrëdhëniet me publikun dhe planet për zhvillimin e kanalit parlamentar. (Salla e Qeverisë)

– Përmbledhje e diskutimeve në grup. (Salla e Komisionit Kushtetues/11:00-11:20)

– Kodi i sjelljes për deputetët për çdo Kuvend. (15:00-17:00)

Dubai – Zëvendëskryeministri i ngarkuar për çështjet ekonomike, koordinimin e departamenteve ekonomike dhe investimeve, Fatmir Bytyqi dhe ministri i Mjedisit Jetësor dhe Planifikimit Hapësinor Naser Nuredini do të marrin pjesë në ceremoninë zyrtare dhe shënimin e Ditës Kombëtare të Republikës së Maqedonisë së Veriut në EXPO. Panairi Global në Dubai, Emiratet e Bashkuara Arabe. (https://www.youtube.com/watch?v=23Kk8V1tb0c/13:00)/Konferencë për shtyp (https://www.youtube.com/watch?v=cKnpsCZwXPo/16:00)

Koçan – Sekretarja shtetërore në Ministrinë e Arsimit dhe Shkencës Aneta Trpevska do të mbajë fjalim në ngjarjen që është pjesë e dialogut në mes MASH dhe institucioneve tjera kompetente në fushën e arsimit, me kryetarë komunash dhe përfaqësues të bashkësive lokale, biznes sektorit, përfaqësues të shkollave profesionale të mesme dhe organizatave ndërkombëtare, ndërsa në drejtim të krijimit të politikës së regjistrimit të vitit shkollor 2022-2023 dhe avancimin e arsimit profesional të mesëm. (Qendra multikulturore/10:00, deklarata për media para fillimit të ngjarjes)

Shkup – Kryetarja e Gjykatës Kushtetuese Dobrilla Kacarska do të marrë pjesë në debatin me temë “Roli i Gjykatës Kushtetuese në mbrojtjen e të drejtës për mjedis të shëndetshëm”, organizuar nga Qendra për hulumtime dhe analiza juridike në kuadër të projektit “Projekti për menaxhimin e mjedisit”. (Hotel “Arka” / 10:30)

Tetovë – Komuna e Tetovës do të mbajë debat publik për bllokun urban “57/A”. (12:00)

Shkup – Konferencë “Funksionalizimi dhe funksionalizimi i Trupit këshillëdhënës për etikën gjyqësore në Maqedoninë e Veriut” organizuar nga Shoqata e gjykatësve të RMV-së. (Hotel “Holiday Inn” /12:00)

Shkup – Instituti për demokraci “ Societas Civilis” do të realizoj onlajn konferencë me rastin e shënimit të Ditës evropiane të viktimave nga krimi (https://us06web.zoom.us/webinar/register/WN_L2dZewgySWC4CqVDmJGtjA/12:00)

Shkup – Biseda të hapura onlajn për shëndetin mendor nën organizim të “Rotari Klub Shkup Internacional” me titull “Pandemia në pandemi. Kriza e shëndetit mendor. A e dinë se çfarë po na ndodh?”. (https://us02web.zoom.us/j/83853388030?pwd=V2dINVYrdFZuejlZVTJGNkxZNmtSdz09/20:00)

Shkup – Ceremonia solemne e ndarjes së çmimeve për filantropi realizohet në kuadër të projektit SIGN Up for Impact (SUfI) i zbatuar nga organizatat anëtare të SIGN – rrjeti rajonal i fondacioneve lokale nga Ballkani Perëndimor, financuar nga Bashkimi Evropian dhe Fondi Ballkanik për Demokraci. (Qendra Arsimore M6 / 12:30)

______________________________________________________________________________________

***MIA njofton për vendin dhe kohën e ngjarjeve dhe nuk ndërmerr për obligim të rinjoftojë nëse ka ndryshime në afatet e paralajmëruara kohore***

Butoni Kthehu në krye
Mbylle