MIA Flesh SQMIA Radio Flash SQ

MIA Flesh

– Ministri i Punëve të Jashtme Bujar Osmani në fjalimin e tij para anëtarëve të Komisionit për politikë të jashtme të Kuvendit të Maqedonisë së Veriut për rrjedhën e bisedimeve dhe marrëdhënieve mes Shkupit dhe Sofjes, theksoi se askush nuk po negocion për identitetin, gjuhën dhe atributet e tjera të identitetit. “Kur bëhet fjalë për çështje të ndjeshme, dua ta përsëris qartë dhe me zë të lartë – askush nuk negocion për identitetin! Gjuha dhe atributet e tjera identitare janë çështje që lindin nga e drejta e vetëvendosjes së çdo personi, çdo populli, çdo bashkësie etnike, çdo shteti dhe është një e drejtë e patjetërsueshme më e fortë se çdo e drejtë tjetër. Ne nuk kemi negociuar për këto çështje, as nuk kemi të drejtë të negociojmë dhe as që do të negociojë dikush ndonjëherë”, nënvizoi Osmani.

Butoni Kthehu në krye
Mbylle