MIA Flesh SQMIA Radio Flash SQ

MIA Flesh

Vizioni i Francës, si kryesuese me BE-në, për rajonin e Ballkanit Perëndimor përmban perspektiva të qarta evropiane, nënkupton që të investojmë në rajon dhe të kemi ambicie të përbashkët në dekadat e ardhshme, deklaroi ambasadori francez në vend Siril Bomgartner, në tryezën e sotme të rrumbullakët të ambasadorëve  “Anëtarësimi i Ballkanit Perëndimor drejtë BE-së: rrëfim i gjatë, i (pa) përfunduar – Qëndrueshmëria e kursit të politikës së jashtme të Maqedonisë së Veriut”, në organizim të Këshillit të Ambasadorëve. Sa i përket kontestit të Maqedonisë së Veriut me Bullgarinë, Bomgartner tha se Parisi mbetet i mobilizuar dhe do të tentojë të ndihmojë për lehtësimin e procesit me qëllim të fillimit sa më të shpejtë të bisedimeve me BE-në. Në kontekst të integrimeve evropiane ai foli edhe se në Konferencën për Ballkanin Perëndimor në kuadër të presidencës franceze, të cilën e paralajmëroi presidenti i Francës, Emanual Makron për qershor të këtij viti.

Butoni Kthehu në krye
Mbylle