MIA Flesh SQMIA Radio Flash SQ

MIA Flesh

– Çështja për marrëdhëniet fqinjësore ndërmjet Maqedonisë së Veriut dhe Greqisë ishte e hapur tri dekada. Kaluam tri dekada pasiguri për të ardhmen tonë. Tri dekada kujdes serioz për pasojat e padëshirueshme. Tri dekada perspektiva të bllokuara të cilat janë me interes strategjik kyç për vendin tonë, për rajonin dhe strukturat euroatlantike. E ardhmja ishte ide udhëheqëse gjatë gjithë atij procesi. Të dyja palët e pranuan kompromisin si miqësi dhe kujdes për interesat e partnerit tuaj politik nga ana tjetër, si dhe për interesat e juaja vetanake, tha kryeministri Zoran Zaev në paraqitjen e sotme në ceremoninë në Munster në të cilën ai dhe ish-kryeministri grek, Aleksis Cipras do ta marrin Çmimin Ndërkombëtar për Paqe i Vestfalias për vitin 2020. Ajo miqësi, potencoi Zaevi, ishte e rëndësishme që të krijohet atmosfera në të cilën haptas biseduam për të gjitha çështjet, madje edhe kur dukej se nuk ka zgjidhje.

Butoni Kthehu në krye
Mbylle