MIA Flesh SQMIA Radio Flash SQ

MIA Flesh

– Agjencia kreditore “Standard dhe Purs” e konfirmoi rejtingun kreditor të vendit, BB – me pasqyrë stabile. Pasqyra stabile, siç notohet në raport të cilin e publikon agjencia kreditore për Republikën e Maqedonisë së Veriut, i reflekton pritjet se rimëkëmbja e parashikuar ekonomike e vendit tonë do të ndihmojë në kufizimin e deficitit fiskal dhe të jashtëm vitin e ardhshëm, informon Ministria e Financave (MF). Agjencia vlerëson se rejtingu mund të rritet nëse reformat e vazhdueshme strukturore i forcojnë kapacitetet institucionale duke ruajtur politikat fiskale të qëndrueshme. Aspiratat e vendit tonë për aderim drejt BE-së mund të jenë një spirancë për përmirësime të tilla institucionale dhe përparim të reformave strukturore, theksohet në raport.

Butoni Kthehu në krye
Mbylle