0_Maqedoni.Portal SQ0_Web_Aktuale SQMKD-AL SQShoqëri SQ

Mesatarisht gratë në vend kryejnë 72,5 për qind të punës së përgjithshme të papaguar lidhur me kujdesin

- Gratë në vend mesatarisht kryejnë 72,5 për qind të punës së përgjithshme të papaguar lidhur me përkujdesjen, ndërsa mezi një të katërtën e kësaj pune e bëjnë meshkujt. Mesatarisht, burrat shpenzojnë më shumë kohë në punë të paguar (punësim), ndërsa gratë shpenzojnë më shumë kohë në punë të papaguara të lidhura me kujdesin. Kur bëhet fjalë për balancimin e përgjegjësive mes prindërve, legjislacioni aktual nuk lejon modele të përbashkëta të lejes prindërore, të cilat do të marrin parasysh rolin e të dy prindërve në kujdesin dhe edukimin e fëmijëve.

Butoni Kthehu në krye
Mbylle