Evropë SQEvropë.Portal SQ

Londër: Vendosja e monedhës digjitale mund të ketë pasoja negative

Vendosja e mundshme e një funte digjitale nga Banka e Anglisë për përdorim të gjerë në Mbretërinë e Bashkuar mund të rrezikojë stabilitetin financiar dhe konfidencialitetin e të dhënave dhe të rrisë vlerën e kredive. Kjo pikëpamje thuhet sot në raportin e parlamentarëve britanik, kushtuar perspektivës pas vitit 2025 që Britania e Madhe të vendos monedhë digjitale – Central Bank Digital Currency (CBDG).

Butoni Kthehu në krye
Mbylle