0_Maqedoni.Portal SQMakedonija.Slajder SQPolitikë SQShoqëri SQZgjedhjet Lokale 2021

KSHZ: Deri në orën 11 jehona në zgjedhje është 10,22 për qind

Nga gjithsej 2.544 ose 73,1 për qind të vendvotimeve të përpunuara në zgjedhjet e sotme lokale, gjithsej 135.906 votues ose 10,22 për qind votuan deri në orën 11, kumtoi në konferencën e sotme për shtyp zëdhënësja e Komisionit Shtetëror Zgjedhor (KSHZ) Lupka Guguçevska.

Shkup, 17 tetor 2021 (MIA) – Nga gjithsej 2.544 ose 73,1 për qind të vendvotimeve të përpunuara në zgjedhjet e sotme lokale, gjithsej 135.906 votues ose 10,22 për qind votuan deri në orën 11, kumtoi në konferencën e sotme për shtyp zëdhënësja e Komisionit Shtetëror Zgjedhor (KSHZ) Lupka Guguçevska.

Komunat me pjesëmarrjen më të madhe janë Novaci, ku 25,84 për qind dolën për votim deri në orën 11, pasuar nga Kriva Pallanka me 20,44 për qind, Vevçani me 18,61 për qind, Llozova me 17,51 për qind …

Pjesëmarrje më të ulët deri në orën 11 ka në Vrapçisht me 4,92 për qind.

Ajo informoi se në disa vendvotime kishte ndërprerje në votim për shkak të trajtimit të dobët të pajisjeve biometrike të identifikimit, cilësisë së dobët të bazës së të dhënave të gjurmëve të gishtërinjve ose problemeve, të cilat, siç tha ajo, po tejkaloheshin në proces. Ai shtoi se problemi më i zakonshëm ishte mosnjohja e shenjave nga gishti të votuesve në pajisje.

“Në Kodin Zgjedhor dhe në udhëzimet e KSHZ-së dhe në aktet e tjera nënligjore parashikojnë në një rast të tillë procedura vazhdon me skanimin e dokumentit personal të zgjedhësit në vetë skanerin, i cili është pjesë e pajisjes për identifikimin biometrik të votuesve ose duke futur unikën numri identifikues i votuesit”, shpjegoi Guguçevska.

Ajo shtoi se këshillat zgjedhor nga KSHZ-ja kanë marrë udhëzime që ta pastrojnë rregullisht skanerin ku ligjet gjurmë nga gishti, ndërsa votuesit të shtypin më shumë kur të lënë shenajt e tyre në vetë skanerin.

Sipas udhëzimit të KSHZ-së, votuesi dy here tenton me shenja të gishtit në pajisje, nëse nuk gjendet shenaj atëherë këshilli zgjedhor vazhdon me skanimin e dokumentit personat ose me vendosjen e numrit amë e kërkon votuesin.

Në përgjigje të pyetjes së gazetarëve Guguçevska theksoi se në KSHZ deri më tani nuk kanë informacion për ndërprerje të votimit I cili zgjatë më shumë se tre orë.

Konferenca e ardhshme për shtyp e KSHZ-së është në ora 13:30 minuta. fb/

Butoni Kthehu në krye
Mbylle