0_Maqedoni.Portal SQMKD-AL SQShoqëri SQ

KPMD konfirmoi diskriminim të vazhdueshëm të drejtpërdrejtë ndaj një personi të dënuar me aftësi të kufizuara

Komisioni për parandalim dhe mbrojtje nga diskriminimi konstatoi diskriminim të zgjatur të drejtpërdrejtë në bazë të aftësisë së kufizuar dhe shkelje të së drejtës për barazi dhe trajtim të pabarabartë në gëzimin e të drejtave të kujdesit shëndetësor nga niveli primar, sekondar dhe terciar, gjatë vuajtjes së dënimit me burg, realizuar nga IEVP Idrizovë Shkup. Diskriminimi i zgjatur konsiderohet formë më e rëndë e diskriminimit, njoftoi sot Komiteti i Helsinkit për të Drejtat e Njeriut.

Butoni Kthehu në krye
Mbylle